Lawyers Yasin Yücesan

Yasin Yücesan

Yasin Yücesan

Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Attorneys at Law

Yasin Yücesan joined Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı in 2020. He has experience in commercial law, employment law and criminal law. Yasin represents domestic and international companies acting in various sectors in litigation and arbitration proceedings.

Yasin is a member of the Firm’s French Desk.


Practice Areas & Work Department

Dispute Resolution


Languages

English

French

Turkish


Memberships

Istanbul Bar Association


Education

Galatasaray University School of Law (2020)

Başak High School (2015)

Fransız Mahkeme Kararlarının Türkiye'de Tenfizi

Yabancı ülkede verilen mahkeme kararlarının Türkiye'de icra edilebilmesi için Türk mahkemelerince tenfiz kararı gerekmektedir. Tenfiz talepleri, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun'un tenfiz koşullarıyla sınırlı olarak incelenir. Fransız mahkemelerince verilen kararın tenfiz edilebilmesi için kararın mahkeme tarafından verilmiş, hukuk davasıyla ilgili ve kesinleşmiş olması gerekmektedir. Tenfiz şartlarını sağlayan Fransız kararları, Türkiye'de tenfiz edilebilir. Tenfiz mahkemesi, kararın Türk mahkemelerinin yetki alanında olup olmadığına ve Türk kamu düzenine aykırı sonuç doğurup doğurmadığına bakar. Kararın münhasır yetkiye giren bir konuda verilmemiş olması ve davalının savunma haklarının ihlal edilmemiş olması da tenfiz şartlarındandır. Teminat muafiyeti ise karşılıklılık esasına göre belirlenebilir. Fransız mahkeme kararlarının Türkiye'de icra edilebilmesi için tenfiz davası açılması gerekmektedir.

13.05.2023

L’Exequatur Des Jugements Français en Türkiye

L'exécution des jugements étrangers en Türkiye n'est possible qu'avec l'exequatur rendue par les tribunaux turcs. Lorsque les tribunaux turcs examinent les demandes d'exequatur, ils se limitent aux conditions d’exequatur énoncées dans la loi relative au Droit International Privé et au Droit Procédural.

10.05.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent