Lawyers Zekeriya Başar Özbilen

Zekeriya Başar Özbilen

Zekeriya Başar Özbilen

Ozbilen Aykut Attorney Partnership

Başar started his career in a renowned law firm in 2003. In 2011, he joined the law department of an international consulting firm. After many years as a managing senior associate in corporate law and tax disputes he started his own practice in 2018. Being a member of the Istanbul Bar, Başar has an LLM in International Trade Law and he is a Marmara Law Faculty alumni.

 

Başar has extensive corporate and tax law experience on which he represents his clients in tax and corporate disputes arising from merges and acquisitions, restructurings, financings and similar transactions.His expertise consists of confiscation procedures, leveraged finance, high yield securities, bridge loans, instrumentalization of debt and other structured finances.


Practice Areas & Work Department

Mergers and Acquisitions

Corporate and Tax Re-Structuring Processes

Tax Disputes

IT Law

 

Languages

Turkish

English

 

Memberships

Istanbul Bar Association, 2003

Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı Mevzuatında Yeni Düzenlemeler

7.10.2023 tarih ve 32332 sayılı Resmî Gazete’de; (a) Ödeme Hizmetleri Ve Elektronik Para İhracı İle Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (“Değişik Yönetmelik”) ile (b) Ödeme Ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemleri İle Ödeme Hizmeti Sağlayıcılarının Ödeme Hizmetleri Alanındaki Veri Paylaşım Servislerine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (“Değişik Tebliğ”) Yayımlanmış olup elektronik para ihracı, ödeme hizmetleri sunulması, pay edinim ve devirleri, topluluk bulut bilişim dış hizmeti, uzaktan kimlik doğrulama vb. birçok hususta değişiklikler düzenlenmiştir.

12.10.2023

Finans Merkezi Mi, Cazibe Merkezi Mi? - DIFC ve IFC Üzerine Bir Karşılaştırma

Hem Dubai Uluslararası Finans Merkezi hem de İstanbul Finans Merkezi finansal altyapılarını geliştirme konusunda önemli adımlar atmaya çalışmaktadır. DIFC daha yerleşik bir düzenleyici çerçeveye, bir dizi teşvike ve çok çeşitli katılımcı tabanına sahipken, İstanbul Finans Merkezi düzenleyici çerçevesini geliştirmeye devam etmekle birlikte işletmeleri çekmek için iyi bir konuma sahiptir. Nihayetinde, her iki merkezin de başarısı, işletmeleri çekme ve kendilerini kendi ülkelerinde ve küresel ekonomide finans ve iş merkezi olarak konumlandırma becerilerine bağlı olacaktır.

09.06.2023

Kurumların 31.03.2023 Tarihli Bilançolarındaki Yabancı Paralara İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı

Kurumların 31.03.2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paraların 2022 yılı sonuna kadar Türk lirasına dönüştürülmesi ve dönüşümle elde edilen Türk lirası varlığın en az 3 (üç) ay vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesi gerekmekte olup bu durumda, bu hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden müstesna tutulmuştur.

27.04.2023

154 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri'nde Değişiklik

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 25 Nisan 2023’te yayımlanan 154 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile muhtasar ve prim hizmet, konaklama vergisi ve damga vergisi, kurumlar vergisi, geri kazanım katılım payı beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ile Ba-Bs formları, e-defterler ve elektronik defter beratlarına ilişkin sürelerde değişiklik yapılmıştır.

27.04.2023

7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında Bilgi Notu

12.03.2023 tarih ve 32130 sayılı Resmî Gazete’de, vergi af yasası olarak da anılan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun yayımlanmıştır.

22.03.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent