Lawyers Simge Yüce

Simge Yüce

Simge Yüce

YAZICIOGLU LEGAL

Simge Yüce has been practicing law in various legal areas, mainly in the protection of personal data, intellectual property law, corporate law, merger and acquisition, commercial law and contracts law.


Simge has worked in leading law firms of Turkey, most recently resuming her career at Yazicioglu Legal.


Simge Yüce obtained her LL.B. degree from İzmir University and her LL.M. degree on European and International Intellectual Property Law from Strasbourg University. She studied on full scholarship in both universities. She has completed her graduation project in respect of her LL.M. degree on “The Right to Be Forgotten in the context of French Case Law and EU Legislation” (2017).

 

She is currently an undergraduate student in the International Relations and Political Science department of İstanbul University.


Practice Areas & Work Department

Personal Data Protection Law

Intellectual Property Law

Commercial Law

Corporate Law

Contracts Law

 

Languages

Turkish

English

French

 

Memberships

Istanbul Bar Association

Zorunlu Çerezlerle Yurt Dışına Veri Aktarılıyor ise Aktarım için Açık Rıza Alınması Gereklidir!

27.12.2023 tarihinde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (“Kurum”) internet sitesinde bir dizi yeni karar yayınlandı. Önemli gördüğümüz kararları özetlediğimiz bilgi notumuza buradan ulaşabilirsiniz. Bu kararlardan, geniş katılımlı çevrim içi bir oyunun Türkiye’deki dağıtıcısı ve tek yetkilisi konumundaki veri sorumlusunun oyun kullanıcısı/üyelerine dair veri işleme faaliyetlerinin değerlendirildiği kararı kapsamlı bir değerlendirme içerdiğinden biz de bu kararı özel olarak incelemek istedik ve kararın önemli gördüğümüz noktalarını sizler için derledik.

13.02.2024

Sadakat Programlarına İndirimli Satış Reklamı Yasağı!

Bildiğiniz gibi 1 Mart 2022’de ticari reklamlarla ilgili olarak yürürlüğe giren değişikliklerle, indirimli reklamlarda “indirimden önceki satış fiyatı”nın gösterilmesi ve hatta indirimden önceki satış fiyatının tespitinde, “indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat”ın dikkate alınması gibi piyasayı fazlasıyla etkileyen yeni kurallar hayatımıza girmişti.

25.01.2024

Tüketici Değerlendirmeleri: Reklam Kurulu'ndan Yeni Kılavuz

Reklam Kurulu’nun 12 Eylül 2023 tarihli ve 337 sayılı toplantısında ilke kararı olarak kabul edilen Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz (“Kılavuz”) 22 Eylül 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı web sitesinde yayınlandı[1]. Mevzuatımızda, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nde[2] (“Yönetmelik”) 1 Şubat 2022 tarihinde yapılan değişiklikler ile tüketici değerlendirmelerine ilişkin bazı düzenlemeler getirilmiş durumdaydı.

01.11.2023

Elektronik Ticaret Mevzuatında Sular Durulmuyor - Danıştay’dan Yürütmeyi Durdurma Kararı

Değişikliklerle birlikte Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı olarak tanımlanan Pazaryeri İşletmecileri ile Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcı olarak tanımlanan Satıcılar, bir yandan getirilen değişikliklerin kendileri için ne gibi sonuçlar doğuracağını anlamaya çalışırken bir yandan da faaliyetlerini ve özellikle de e-ticaretle bağlantılı süreçlerle ilgili olarak akdettikleri sözleşmeleri bu mevzuat değişiklikleri ile birlikte getirilen yeni yükümlülüklere uyumlu hale getirmeye çalışıyorlardı. Nitekim önemli birçok yükümlülüğün yürürlük tarihi de geçtiğinden bu uygulama ve sözleşme değişikliklerinin birçoğu tamamlanmış oldu.

17.05.2023

Data Protection & Privacy 2023 Guide for Turkey - 2

Online marketing is governed by the Law on Regulation of Electronic Commerce No 6563, the By-Law on Commercial Communication and Commercial Electronic Messages as well as the DP Law.

10.03.2023

Data Protection & Privacy 2023 Guide for Turkey - 1

The right to protection of personal data is regulated under the Constitution of the Turkish Republic as an individual right since its amendment in 2010.

10.03.2023

New Era for E-marketplaces and E-sellers/providers

The Amendments to the Law on Electronic Commerce and the New Regulation on Electronic Commerce Intermediary Service Providers and Electronic Commerce Service Providers have entered into force in Turkey as of January 1, 2023. These impose significant obligations on e-marketplaces and e-commerce sellers/providers, with non-compliance resulting in administrative monetary fines of up to TRY 40 million. The obligations include providing identification information, establishing an internal communication system, complying with rules on receiving and confirming orders, removing unlawful content, obtaining an e-commerce license, and providing certain information required under the Tax Procedure Law. Additional obligations apply to operators and sellers/providers with a net transaction volume exceeding certain thresholds.

23.01.2023

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da Önemli Değişiklikler

Bilindiği gibi 7 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete’de, çevrim içi ortamda pazar yeri işleten ve gerek bu pazar yerlerinde gerek kendi internet sitelerinde satış yapan kişiler yönünden çok önemli yükümlülükler getiren Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da (“Kanun”) yapılan değişiklikler (“Kanun Değişikliği”) yayımlanmıştı. Kanun Değişikliği ile getirilen değişikliklerin detaylandırılmasını amaçlayan Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı ve Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik de 29 Aralık 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

17.01.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent