Sıfır Atık Sisteminin Uygulanmasının Takibine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Yayımlandı

31.05.2024

1 Nisan 2024 tarihli ve 2024/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (“Genelge”), 2 Nisan 2024 tarihli ve 32508 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Genelge kapsamında “Sıfır Atık Projesi”nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilerek 30 Mart gününün “Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edildiği açıklanmış ve Sıfır Atık Projesi kapsamında bina ve yerleşkeler ile mahalli idarelerde sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve uygulanmasının önemine vurgu yapılmıştır.

 

Bu doğrultuda, sıfır atık sistemini kurmayan, sıfır atık belgesi almayan ve/veya sıfır atık belgesi bulunmasına rağmen sıfır atık yönetim sistemini etkin bir şekilde uygulamayan bina ve yerleşkeler ile mahalli idarelerde sıfır atık sistemi ile ilgili eksikliklerin giderileceği, gerekli denetim ve takibin titizlikle yapılacağı, yükümlülüklerini yerine getirmekten imtina edenlere idari yaptırım uygulanacağı belirtilmiştir.

 

Genelgenin tam metnine bu bağlantıdan erişebilirsiniz.

This website is available “as is.” Turkish Law Blog is not responsible for any actions (or lack thereof) taken as a result of relying on or in any way using information contained in this website, and in no event shall they be liable for any loss or damages.
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent