Lawyers Emre Salihoğlu

Emre Salihoğlu

Emre Salihoğlu

AES Law Office

Emre Salihoğlu has graduated from the Istanbul University Law School in 2015. He continues his master's studies in private law at Yalova University.

His areas of expertise are Restructuring, Concordatum, Crises Management, Company Consultancy, Merger and Acquisition, Compliance and Risk Management, Banking-Project and Finance, Bankruptcy Law, and Labour Law.

Mr. Salihoğlu is a member of the Istanbul Bar Association.


Practice Areas & Work Department

Restructuring

Concordatum

Crises Management

Company Consultancy

Mergers & Acquisition

Compliance & Risk Management

Banking, Project & Finance

Bankruptcy Law

Labor Law


Languages

Turkish

English

 

Memberships

Istanbul Bar Association

Adi Konkordatoda Alacaklılar Toplantısı

Konkordato projesinin hazırlanması ile birlikte projenin alacaklılara bildirilmesi ve projenin alacaklılar tarafından incelenmesinden sonra müzakere edilmesi için alacaklılar toplantısı yapılması gerekmektedir. Genel olarak alacaklılar toplantısı, konkordato sürecinde[1], konkordatonun tasdikinden önce alacaklıların borçlunun projesini görüşmek üzere bir araya gelerek toplantı yapmaları halini ifade etmektedir.

03.03.2024

Konkordatoda Yabancı Para Alacaklarının Durumu

Borçlunun ifa etmekle yükümlü olduğu para biriminin ifa yerindeki para biriminden farklı olması durumunda yabancı para borcundan söz edilecektir. Türk Borçlar Kanunu 99. maddesi uyarınca yabancı para alacaklarının tahsili bakımından, alacaklının yabancı paranın ödenmesi için talep hakkı …

03.03.2023

Finansal ve Operasyonel Yeniden Yapılandırma – CRO Gibi Düşünmek

Bu makalede, şirketlerin finansal ve operasyonel sıkıntılarından kurtulmak için kullanılan çözümler (yeniden yapılandırma, borç/kredi yapılandırması, malvarlığı satışı vb.) ve bu süreçlerin işletilmesi sırasında sahip olunması gereken kişisel yetenekler (kriz yönetimi, liderlik, strateji vb.) tartışılmaktadır. Bu süreçleri yürütebilecek kişiler için Finansal ve Operasyonel Yapılandırma Uzmanı veya Chief Restructuring Officer (CRO) rolü önerilmektedir. CRO'nun işlevi, süreçleri organize etmek, takım üyeleri arasındaki iş birliğini sağlamak, liderlik etmek ve şirketin genel bir bakış açısına sahip olmaktır.

23.01.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent