Google Drive ve Google Dökümanlar’da E-imza Dönemi

29.09.2023

Elektronik imza (e-imza); başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı olan, kimlik doğrulaması için kullanılan elektronik veriyi ifade eder. Bu kapsamda e-imza; bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan ve tarafların kimliklerinin doğrulanması suretiyle iletildiğini gösteren harf, karakter veya sembollerden oluşan bir elektronik veri.

Günümüz teknolojisinde, dijital ortamlarda gerçekleştirilen işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılan e-imza, dijital sözleşmeler başta olmak üzere pek çok online işlemde güvenliğin ve gizliliğin sağlanması açısından oldukça kritik. DocuSign, Adobe Acrobat gibi pek çok uygulama e-imza desteğini uzun süredir sunuyor.

Konuya ilişkin yaşanan son gelişmeyse Google’dan geldi. Google, e-imza teknolojisini ürünlerine entegre etmeye başladı ve Google Workspace’teki e-imza özelliğinin açık beta sürümünü duyurdu. Google tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde, Dokümanlar ve Drive kullanıcılarının alıcılardan imza veya paraf isteyebileceğini; imza tarihi bölümünün otomatik olarak doldurulabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda Google, talep edilen imzaların gelip gelmediğini kontrol etme imkanını da sunuyor.

Google’ın Türkiye’de ve globalde e-imza mevzuatına nasıl uyum sağlayacağı ve bu yönde hangi adımları atacağı merakla beklenen konular arasında.

Google tarafından yapılan duyurunun tam metnine buradan ulaşabilirsiniz (yalnızca İngilizcesi mevcuttur).

This website is available “as is.” Turkish Law Blog is not responsible for any actions (or lack thereof) taken as a result of relying on or in any way using information contained in this website, and in no event shall they be liable for any loss or damages.
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent