İstanbul Finans Merkezi Yönetmeliği Yayımlandı

23.08.2023

İstanbul Finans Merkezi Yönetmeliği (Yönetmelik), 7 Temmuz’da yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik; İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) yönetilmesi, işletilmesi, İFM ofis alanında faaliyet göstermek için katılımcı belgesi alınmasına dair hususlar ile 7412 sayılı İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun uygulanmasına dair usul ve esasları düzenliyor.

Yönetmelik uyarınca İFM ofis alanında faaliyet göstermek ve 7412 sayılı Kanun ile ilgili diğer mevzuat hükümlerinden faydalanabilmek için katılımcı belgesi alınması zorunlu hale geldi. Katılımcı adaylarının katılımcı belgesi başvurularının değerlendirilmesi katılımcı belgesinin içeriği, askıya alınması, iptali ve ilgili tüm süreçler için Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin yetkili olduğu belirtildi.

Yönetmelik’te katılımcı ve adayların faaliyet izinleri ve benzer başvuruları gibi süreçlerin hızlandırılması için bir “Tek Durak Büro” oluşturulacağı belirtildi.

Yönetmelik’le İFM’nin işletilmesi ve her türlü yönetim faaliyeti için Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulmuş olan TVF İFM Gayrimenkul İnşaat ve Yönetim Anonim Şirketi 20 yıl süreyle yetkili kılındı.

Yönetmelik’in tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

This website is available “as is.” Turkish Law Blog is not responsible for any actions (or lack thereof) taken as a result of relying on or in any way using information contained in this website, and in no event shall they be liable for any loss or damages.
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent