Yükselişin Sonu: Meta, Sunduğu NFT Özelliklerini Sona Erdiriyor

05.04.2023

Şimdiye kadar blokzincir ve Web 3.0 konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeken Meta, bu çalışmalarından dolayı adını dahi değiştirmişti. Meta’nın bu büyük hamleleri sonrası neler yapacağı da büyük merakla bekleniyordu. Nitekim Meta, blokzincir altyapılarına ilişkin birçok büyük yatırım yapmış ve konuya ilişkin sektörün öncülerinden biri olmuştu.

Bu kapsamda Meta, Mayıs 2022’de Instagram ve Facebook kullanıcılarına Non-fungible Tokenlerini (NFT) platform üzerinden sergilemelerine imkân tanımaya başlamıştı. 100’den fazla ülkede bu özelliğini kullanıcılarına açan Meta, daha sonra yaptığı açıklamalarında ise kullanıcıların kısa bir süre içerisinde platformları üzerinden NFT üretip satmasını sağlayacağını duyurmuştu. Ancak kripto para ve NFT piyasasındaki geçtiğimiz yılda yaşanan durgunluk Meta’nın planlarını da olumsuz etkiledi.

Geçtiğimiz günlerde küçülmeye gideceğini açıklayan ve birçok çalışanını da işten çıkaran Meta’nın bazı projelerini rafa kaldıracağı kamuoyu tarafından bekleniyordu. Bu kapsamda kripto para ve NFT sektörüne olan ilginin önemli ölçüde azalması ve piyasa hacminin büyük oranda düşmesi sonrası Meta, Facebook ve Instagram üzerinden sunduğu NFT desteğini sona erdireceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl fiyatlarının da hızla artmasıyla NFTler için oluşan ilginin özellikle son birkaç aydır gün geçtikçe azaldığı görülüyordu. Bu doğrultuda birçok şirketin de blokzincir ve NFT’ye ilişkin yatırımlarını azalttığı söylenebilir. Değeri ve popülerliği azalan NFTlerin ilerleyen dönemde tekrar eski günlerine dönüp dönemeyeceği ise büyük merak konusu. Ancak daha önce bu alana yatırım yapan şirketlerin birçoğunun bu girişimlerini şimdilik askıya aldığı ve sektörün durumuna göre hareket etmeyi planladığı biliniyor.

This website is available “as is.” Turkish Law Blog is not responsible for any actions (or lack thereof) taken as a result of relying on or in any way using information contained in this website, and in no event shall they be liable for any loss or damages.
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent