NSN Ticaret ve Reklam Ekibi Gururla Sunar: Adlaw Istanbul 2024 Konferansı

16.09.2024
NSN Ticaret ve Reklam Ekibi Gururla Sunar: Adlaw Istanbul 2024 Konferansı

NSN Ticaret ve Reklam Departmanı tarafından düzenlenen Adlaw Istanbul Konferansı, 6 Eylül 2024 tarihinde Sheraton Levent’te gerçekleştirildi. Ulusal ve uluslararası profesyonelleri bir araya getiren Konferans’ta, reklam hukukunda en son gelişmeler ve yenilikler ele alınarak reklam hukukunun geleceği tartışıldı.

NSN Avukatlık Bürosu ortaklarından Bilge Derinbay, NSN’nin ticaret, şirketler, reklam, telif, medya ve eğlence hukuku faaliyetlerini yönetmekle birlikte, uzun yıllardır dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren reklam hukukçularının bir araya gelerek oluşturduğu global bir kuruluş olan Adlaw International’ın Türkiye’deki tek üyesi ve temsilcisi olarak rol almaktadır. Bilge Derinbay ve ekibi, Adlaw International’ın bu seneki genel kurul toplantısına ve konferansına Türkiye’de ev sahipliği yaparak bir ilke imza attı. Adlaw Konferansına yeni bir soluk getiren NSN Ekibi, etkinliği yalnızca Adlaw üyelerine yönelik bir etkinlik olmaktan çıkararak reklam ve pazarlama hukuku alanında çalışan sektör paydaşlarını da bu değerli paylaşım ortamına dâhil etti. Reklam ve pazarlama hukuku alanındaki senelere uzanan bilgi ve tecrübe ile alanın soyut doğasını ve sektördeki paydaşların çeşitliliğini göz önünde bulunduran NSN Ekibi, bu organizasyon ile sektörel paylaşım ve iş birliğinin önemini vurguladı.

Konferansta, Türkiye’de reklam hukuku konusunda düzenleyici, denetleyici ve tavsiye kurum ve kuruluşlarından temsilciler, reklam ve pazarlama faaliyetleri ile sektörün önemli bir çoğunluğunu oluşturan Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerinin hukuk müşavirleri, uluslararası alanda çalışan reklam hukukçuları ile uzmanlar bir araya gelerek sektöre ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Adlaw İstanbul Konferansı, Bilge Derinbay’ın açılış konuşması ile başladı. Derinbay, konuşmasında reklam hukukunun dinamik ve soyut doğasına atıfta bulunarak bu alandaki gelişmelerin yakından takibinin ve sektörel paylaşımların önemini vurguladı. Konferans, T.C. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Reklam Kurulu Daire Başkanı Sayın Erdem BİÇER’in “Reklam Hukukunda Güncel Gelişmeler” başlıklı konuşması ile devam etti. Tüketicilere yönelik ticari reklam ve ticari uygulamalarda öne çıkan yeni trendlere ve Türkiye’de reklam ve pazarlama alanında düzenleyici ve denetleyici otorite olarak Reklam Kurulu’nun bu yeni trendlere ilişkin güncel yaklaşımına odaklanan bu sunum, dinleyicilere reklam hukuku alanında en güncel gelişme ve yaklaşımları ilk ağızdan dinleme fırsatı sundu. Konferans, Reklam Özdenetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet PURA’nın “Reklam Sektörünün Bugünü ve Yarını” başlıklı sunumu ile devam etti. Sayın Pura, konuyu sektörel bir bakış açısıyla ele alarak dijital reklamcılığın yaygınlaşmasına ve bu alanda yapılan yatırımların artışına dikkat çekti. Böylelikle, dinleyicileri, reklam ve pazarlama söz konusu olduğunda yalnızca hukuk perspektifinden değil; pazarlama, ekonomi, politika gibi daha geniş bir çerçeveden ele alınması yönünde teşvik ederek son derece değerli katkılarda bulundu.

Konferansın ikinci bölümü, Adlaw International’ın İsviçre temsilcisi, MLL Hukuk Bürosu ortağı, reklam hukukçusu Sayın Stefan Schröter’in “Çevre Beyanları” başlıklı sunumu ile başladı. Özellikle son yıllarda çevresel ve iklimsel duyarlılığın artış gösterdiğini vurgulayan Schröter, çevresel beyanların kullanıldığı reklamlarda dikkat edilmesi gerekenleri aktararak faaliyetlerde greenwashing (“yeşil aklama”) boyutuna varılmaması gerektiğinin altını çizdi. Akabinde, Adlaw International İtalya temsilcisi, RP Legal Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağı, reklam hukuku uzmanı Sayın Riccardo Rossotto “Influencer Marketing Bağlamında Balocco - Chiara Ferragni Davası” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Reklam hukukunda yeni trendlerden söz edildiğinde, influencer kavramına değinmemek düşünülemezdi. Sayın Rossotto’nun, influencer pazarlamanın gelişimini ve burada dikkat edilmesi gereken hususları örnekler üzerinden aktardığı renkli sunumu ile Adlaw İstanbul Konferansı noktalandı.

Konferans, katılımcılara yetkililerle doğrudan iletişim kurma, resmi kurum çalışanlarının kendi çalışmaları hakkında daha derinlemesine bilgi sunma ve katılımcıların hem ulusal hem de uluslararası düzeyde düzenleyici uygulamalar konusundaki ağlarını ve anlayışlarını geliştirme fırsatı sağlamıştır.

Bu heyecan duyduğumuz ve son derece keyif aldığımız Konferansın, farklı sektörlerden yetkililer ve reklamcılar arasında bağlantılar kurarak iş birliğini teşvik eden ve karşılıklı anlayışı güçlendiren bir köprü görevi görmesini ümit ederiz.

Konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza buradan tekrar teşekkür ederiz.

Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent