“a.tr” Alan Adı Başvurularında Süre Uzatıldı

04.06.2024
25 Ağustos 2023’te Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun (BTK) “a.tr Yapısındaki Alan Adlarının Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar” ile “a.tr Yapısındaki Alan Adlarının Ücretleri” hakkındaki kararı (Karar) yayımlanmıştı ve önceliklendirme sırası üç kategori olacak şekilde belirlenmişti.

1. ve 2. kategorinin tamamlanmasıyla birlikte 14 Şubat 2024’te son kategori olan 3. kategoriye geçilmişti. Karar’da, 3. kategoride yer alan ve 25 Ağustos 2023 tarihi itibariyle tahsisli olan;
— “a.kep.tr”,
— “a.av.tr”,
— “a.dr.tr”,
— “a.com.tr”,
— “a.org.tr”,
— “a.net.tr”,
— “a.gen.tr”,
— “a.web.tr”,
— “a.name.tr”,
— “a.info.tr”,
— "a.biz.tr",
— “a.tv.tr”,
— “a.bbs.tr”,
— “a.tel.tr”
uzantılı alan adları sahipleri öncelikli olarak belirlenmişti. Bu doğrultuda, 14 Şubat 2024 tarihinden 14 Mayıs 2024 tarihine kadar başvurular alınacak; 14 Mayıs 2024 ile 14 Haziran 2024 tarihleri arasında değerlendirmeler yapılacak ve tahsis işlemleri gerçekleştirilecekti.

Gelinen aşamada, TRABİS tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuruyla, 3. kategoriye ait öncelikli hak sahiplerinin son başvuru tarihi 7 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Ancak duyuruda, bu değerlendirme sürecinin ve tahsislerin ne zamana kadar tamamlanacağına dair bir süre verilmedi. Konunun ilerleyen günlerde netlik kazanması, TRABİS ve/veya BTK tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

İlgili duyurunun tam metnine buradan ulaşabilirsiniz. 
This website is available “as is.” Turkish Law Blog is not responsible for any actions (or lack thereof) taken as a result of relying on or in any way using information contained in this website, and in no event shall they be liable for any loss or damages.
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent