Lawyers Feyza Özanlı

Feyza Özanlı

Feyza Özanlı

YAZICIOGLU LEGAL

Feyza Özanlı focuses on various areas of law, including data protection, corporate, e-commerce, consumer protection, and contracts law.


Feyza worked as a student intern in one of the leading law firms in Turkey. She proceeds with her career at Yazicioglu Legal.


Feyza has graduated from Istanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Social Sciences High School with International Baccalaureate (IB) diploma. She received her bachelor's degree from the Istanbul University Faculty of Law with an honour degree. Feyza obtained the Certificate for US Law (CUSL) from the University of Cologne while pursuing her one-year Erasmus Learning Mobility. She was a member of the team for the 2022 Helsinki Information Law Moot Court, which represented Istanbul University. Her team was ranked 1st and awarded as the best team.



Practice Areas & Work Department

Data Protection Law

Corporate Law

E-Commerce Law

Consumer Protection Law

Contracts Law

 

Languages

Turkish

English

German

 

Memberships

Istanbul Bar Association

Zorunlu Çerezlerle Yurt Dışına Veri Aktarılıyor ise Aktarım için Açık Rıza Alınması Gereklidir!

27.12.2023 tarihinde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (“Kurum”) internet sitesinde bir dizi yeni karar yayınlandı. Önemli gördüğümüz kararları özetlediğimiz bilgi notumuza buradan ulaşabilirsiniz. Bu kararlardan, geniş katılımlı çevrim içi bir oyunun Türkiye’deki dağıtıcısı ve tek yetkilisi konumundaki veri sorumlusunun oyun kullanıcısı/üyelerine dair veri işleme faaliyetlerinin değerlendirildiği kararı kapsamlı bir değerlendirme içerdiğinden biz de bu kararı özel olarak incelemek istedik ve kararın önemli gördüğümüz noktalarını sizler için derledik.

13.02.2024

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun Güncel Kararlarının Ana Fikirleri

2023 yılı sonunda Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun internet sitesinde bir dizi yeni Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararı yayınlandı. Bu kararlardan bazıları Kurulun daha önceki değerlendirmelerini yansıtırken bazıları yeni ve önemli değerlendirmeler ortaya koyuyor. Önemli gördüğümüz kararların ana fikirlerini sizler için çıkarttık.

13.02.2024

E-Ticaret Sitelerinde Ön Ödemeli Anonim Araçların Kabulü İçin Güven Damgası Şartı

Bildiğiniz üzere e-ticaret sektöründe bir güvenlik ve hizmet kalitesi standardı oluşturulması amacıyla 06.06.2017 tarihinde Resmi Gazete’de Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) yayımlanmasıyla “güven damgası” sertifikası hayatımıza girmişti.

19.10.2023

New Era for E-marketplaces and E-sellers/providers

The Amendments to the Law on Electronic Commerce and the New Regulation on Electronic Commerce Intermediary Service Providers and Electronic Commerce Service Providers have entered into force in Turkey as of January 1, 2023. These impose significant obligations on e-marketplaces and e-commerce sellers/providers, with non-compliance resulting in administrative monetary fines of up to TRY 40 million. The obligations include providing identification information, establishing an internal communication system, complying with rules on receiving and confirming orders, removing unlawful content, obtaining an e-commerce license, and providing certain information required under the Tax Procedure Law. Additional obligations apply to operators and sellers/providers with a net transaction volume exceeding certain thresholds.

23.01.2023

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da Önemli Değişiklikler

Bilindiği gibi 7 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete’de, çevrim içi ortamda pazar yeri işleten ve gerek bu pazar yerlerinde gerek kendi internet sitelerinde satış yapan kişiler yönünden çok önemli yükümlülükler getiren Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da (“Kanun”) yapılan değişiklikler (“Kanun Değişikliği”) yayımlanmıştı. Kanun Değişikliği ile getirilen değişikliklerin detaylandırılmasını amaçlayan Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı ve Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik de 29 Aralık 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

17.01.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent