Lawyers Umut Kolcuoğlu

Umut Kolcuoğlu

Umut Kolcuoğlu

Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Attorneys at Law

Dr. Umut Kolcuoğlu is the managing partner of Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı. Before founding the Firm in 2006, he worked in prominent law firms in Istanbul, New York and Frankfurt.


Umut has significant experience in commercial law, M&A, corporate finance and capital markets law. He has advised leading domestic and multinational companies, private equities and other financial institutions in various cross-border and local transactions involving numerous industry sectors, including energy and infrastructure, insurance, retail, aerospace, hospitality, electronics, automotive, pharmaceuticals and financial services. Umut also provides corporate and commercial law support to companies and individuals in both contentious and uncontentious matters. From time to time he acts as expert witness in international arbitration proceedings.


He serves as a board member of Boyner Holding and as a member of the board of trustees of the Turkey Entrepreneurship Foundation. As of 2017, he authors a column for Turkey’s leading economic newspaper, Dünya Gazetesi.


Umut leads the Firm’s German Desk.


Practice Areas & Work Department

Mergers and Acquisitions
Corporate and Commercial
Banking and Finance
Capital Markets


Languages

English

German

Turkish


Memberships

Istanbul Bar Association
New York Bar Association

Pay Senetleri Satışında Dövizle İşlem Yasağı

Türk lirasının değerinin yabancı para birimleri karşısında dalgalı bir seyir izlemesiyle her ne kadar ticari hayatta belirli işlemlerin ve ödemelerin döviz üzerinden yapılması tercih edilse de Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’da son yıllarda yapılan değişiklikler, uygulamada “dövizle işlem yapma yasağı” olarak bilinen sınırlamanın kapsamını genişletti.

09.02.2024

Servis Modeli Bankacılığı Ne Getiriyor?

Son yazımızda ülkemiz bankacılık sektörüne yeni bir yaklaşım getiren dijital bankacılığı incelemiş, Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik’in dijital bankalar ve servis modeli bankacılığına ilişkin kapsamlı düzenlemeler getirdiğinden bahsetmiştik. Bu yazımızda ise Yönetmelik kapsamında dijital müşteri deneyimini yeniden tanımlayan servis modeli bankacılığını ve bu hizmetin verilmesinde rol oynayan temel tarafları inceleyeceğiz.

23.10.2023

Türkiye'de Dijital Banka Çağı

Özellikle COVID-19 salgını döneminde hızlanan dijitalleşme süreci tüm sektörleri olduğu gibi geleneksel bankacılık sektörünü de etkiledi ve dünyada yeni bir bankacılık anlayışının oluşmasına yol açtı. Geleneksel bankaların kredilerinin ciddi bir kısmını müşterilere dijital yollarla sağladığı ve bankaların fiziki şubelerinin kullanımının giderek azaldığı günümüzde, müşterilerin beklentilerine ayak uyduracak hızlı ve yenilikçi çözümler sunmak bankaların öncelikli gündemi haline geldi.

18.09.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent