Lawyers Ferat Gümüş

Ferat Gümüş

Ferat Gümüş

YAZICIOGLU LEGAL

Ferat Gümüş focuses on various areas of law, especially data protection, e-commerce and contract law.


During his undergraduate studies, Ferat worked as a summer intern at a leading law firm. He currently proceeds with his career at YAZICIOGLU Legal as a legal intern.


Education

Ferat graduated from Mardin Science High School. He completed his undergraduate studies at Koç University Law School with a minor in sociology. During his undergraduate studies, he studied at Stockholm University as a summer exchange student. Additionally, he participated in 2024 IBA ICC Moot Court Competition, an international moot court competition focusing on international criminal law, as a member of the team representing Koç University.


Areas of Practice

Data Protection Law

E-Commerce Law

Contract Law


Membership

İstanbul Bar Association


Languages

Turkish

English

Türk Reklam Uygulamaları için Örnek Teşkil Etmesi için Birleşik Krallık Çevre Beyanı Uyum Rehberi

Küresel ısınmanın artmasıyla insanlığın geleceğiyle ilgili endişeler de artmış durumda. Bu durum, aynı zamanda tüketicilerin çevre hakkında daha duyarlı olmasına ve çevre dostu ürünlere yönelmesine sebep olmakta.

12.10.2024

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun Güncel Kararlarının Ana Fikirleri

2023 yılı sonunda Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun internet sitesinde bir dizi yeni Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararı yayınlandı. Bu kararlardan bazıları Kurulun daha önceki değerlendirmelerini yansıtırken bazıları yeni ve önemli değerlendirmeler ortaya koyuyor. Önemli gördüğümüz kararların ana fikirlerini sizler için çıkarttık.

13.02.2024

Anayasa Mahkemesinden E-Ticaret Şirketlerinin Coğrafi Veri Lisansı Alma Zorunluluğunu Etkileyen Önemli Bir Karar

22.07.2022 tarihli bilgi notumuzda, “adres bilgisi işleyen e-ticaret firmalarının” faaliyetlerinin coğrafi veri mevzuatı kapsamında lisans yükümlülüğüne tabi olarak değerlendirildiği hususundaki açıklamalarımıza yer vermiştik. Bu tarihten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (“Bakanlık”) tarafından coğrafi veri izin ve lisanslarıyla ilgili değişiklikler devam etse de 04.10.2023 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Anayasa Mahkemesi (“AYM”) kararı, bütün bunlara bir bariyer niteliğinde oldu.

24.10.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent