Lawyers Kübra İslamoğlu Bayer

Kübra İslamoğlu Bayer

Kübra İslamoğlu Bayer

YAZICIOGLU LEGAL

Kübra practised as a legal counsel on various subjects of private law such as data protection law, contracts law, trademark law, construction law for national and international clients and represented her clients before courts and administrative organisations during her career of over 10 years.


She maintains her works at Data Protection Commission and Artificial Intelligence Study Group under IT Law Commission of Istanbul Bar Association, and she also works as general coordinator of KOIOS Data Protection Study Group.


Kübra joined Yazicioglu Legal as a Senior Associate in 2021 and she works on data protection, technology/media/telecom and commercial contracts.


Kübra İslamoğlu Bayer, LL.M., obtained her LL.B. degree at Marmara University Faculty of Law (2009) and B.A. degree in the Faculty of Economic and Political Sciences (2014). She obtained her LL.M. degree ranking first in class on Economy Law with her project on "Assessment of Processing of Personal Data obtained by Viewing Inspection carried out by Competition Authority regarding the Personal Data Protection Law nr. 6698". She has been a full scholarship master student since 2021 in Kadir Has University Department of Private Law.


Practice Areas & Work Department

Alternative Dispute Resolution

IT Law

Intellectual Property

E-Commerce Law

Data Protection

Commercial Contracts

Consumers Protection Law

Dispute Resolution

 

Languages

Turkish

English

 

Memberships

Istanbul Bar Association

Zorunlu Çerezlerle Yurt Dışına Veri Aktarılıyor ise Aktarım için Açık Rıza Alınması Gereklidir!

27.12.2023 tarihinde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (“Kurum”) internet sitesinde bir dizi yeni karar yayınlandı. Önemli gördüğümüz kararları özetlediğimiz bilgi notumuza buradan ulaşabilirsiniz. Bu kararlardan, geniş katılımlı çevrim içi bir oyunun Türkiye’deki dağıtıcısı ve tek yetkilisi konumundaki veri sorumlusunun oyun kullanıcısı/üyelerine dair veri işleme faaliyetlerinin değerlendirildiği kararı kapsamlı bir değerlendirme içerdiğinden biz de bu kararı özel olarak incelemek istedik ve kararın önemli gördüğümüz noktalarını sizler için derledik.

13.02.2024

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun Güncel Kararlarının Ana Fikirleri

2023 yılı sonunda Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun internet sitesinde bir dizi yeni Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararı yayınlandı. Bu kararlardan bazıları Kurulun daha önceki değerlendirmelerini yansıtırken bazıları yeni ve önemli değerlendirmeler ortaya koyuyor. Önemli gördüğümüz kararların ana fikirlerini sizler için çıkarttık.

13.02.2024

Sadakat Programlarına İndirimli Satış Reklamı Yasağı!

Bildiğiniz gibi 1 Mart 2022’de ticari reklamlarla ilgili olarak yürürlüğe giren değişikliklerle, indirimli reklamlarda “indirimden önceki satış fiyatı”nın gösterilmesi ve hatta indirimden önceki satış fiyatının tespitinde, “indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat”ın dikkate alınması gibi piyasayı fazlasıyla etkileyen yeni kurallar hayatımıza girmişti.

25.01.2024

Tüketici Değerlendirmeleri: Reklam Kurulu'ndan Yeni Kılavuz

Reklam Kurulu’nun 12 Eylül 2023 tarihli ve 337 sayılı toplantısında ilke kararı olarak kabul edilen Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz (“Kılavuz”) 22 Eylül 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı web sitesinde yayınlandı[1]. Mevzuatımızda, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nde[2] (“Yönetmelik”) 1 Şubat 2022 tarihinde yapılan değişiklikler ile tüketici değerlendirmelerine ilişkin bazı düzenlemeler getirilmiş durumdaydı.

01.11.2023

Elektronik Ticaret Mevzuatında Sular Durulmuyor - Danıştay’dan Yürütmeyi Durdurma Kararı

Değişikliklerle birlikte Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı olarak tanımlanan Pazaryeri İşletmecileri ile Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcı olarak tanımlanan Satıcılar, bir yandan getirilen değişikliklerin kendileri için ne gibi sonuçlar doğuracağını anlamaya çalışırken bir yandan da faaliyetlerini ve özellikle de e-ticaretle bağlantılı süreçlerle ilgili olarak akdettikleri sözleşmeleri bu mevzuat değişiklikleri ile birlikte getirilen yeni yükümlülüklere uyumlu hale getirmeye çalışıyorlardı. Nitekim önemli birçok yükümlülüğün yürürlük tarihi de geçtiğinden bu uygulama ve sözleşme değişikliklerinin birçoğu tamamlanmış oldu.

17.05.2023

Data Protection & Privacy 2023 Guide for Turkey - 2

Online marketing is governed by the Law on Regulation of Electronic Commerce No 6563, the By-Law on Commercial Communication and Commercial Electronic Messages as well as the DP Law.

10.03.2023

Data Protection & Privacy 2023 Guide for Turkey - 1

The right to protection of personal data is regulated under the Constitution of the Turkish Republic as an individual right since its amendment in 2010.

10.03.2023

Kişisel Verilerin Korunması Kurumu'ndan Tiktok'a Ceza

Kişisel Verilerin Korunması Kurumu ("Kurum"), TikTok hakkındaki çeşitli haberler ve şikayetler nedeniyle TikTok'a ilişkin yürüttüğü inceleme sonucunda TikTok'a 1,75 milyon TL idari para cezası verdi. Karar, Kurum'un internet sitesinde 1 Mart 2023 tarihinde yayınlandı.

07.03.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent