Lawyers Hazar Başar

Hazar Başar

Hazar Başar

Hergüner Bilgen Üçer Attorney Partnership

Hazar Başar is a senior associate in the Competition and Antitrust practice area of Hergüner Bilgen Üçer.

Mr. Başar is responsible for administering merger and acquisition notifications for approval along with individual exemption and negative clearance applications before the Turkish Competition Authority. He also provides advice on legal matters related to competition law and economics and represents clients in antitrust litigation procedures. Mr. Başar also provides legal assistance with respect to regulatory compliance matters particularly focusing on energy and e-commerce sector. He also assists our clients by leading internal investigations with a particular focus on white-collar crimes and provides legal advice on sanctions and export control issues.

Before joining Hergüner, Mr. Başar worked in some of the most prominent law firms specializing in competition law and regulation in Turkey.

Avrupa Birliği'nde Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi İçin Yürütülen Mücadelede Sona Gelindi!

Çevresel sürdürülebilirlik ile temel hak ve özgürlüklere saygı hedeflerine yalnızca devletlerin pozitif müdahalesi ve kamusal alandaki çalışmaları ile sağlanamayacağı uzunca bir süredir yüzleşmek durumunda olduğumuz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

28.05.2024

Rekabet Kurumu’nun Akaryakıt Sektör İncelemesi Raporu Yayımlandı

Rekabet Kurumu 2020 yılında başlattığı akaryakıt sektörüne yönelik sektör incelemesini tamamlayarak hazırladığı Akaryakıt Sektör İncelemesi Raporu’nu 18 Mart 2024 tarihinde resmi internet sitesinde yayınladı.

17.05.2024

Turkish Competition Authority’s Fuel Sector Inquiry Report Published

The Turkish Competition Authority published the Fuel Sector Inquiry Report on 18 March 2024 after completing its sector inquiry, which was initiated in 2020.

16.05.2024

Anayasa Mahkemesi Kararı Işığında Avukat Müvekkil Gizliliği

Anayasa Mahkemesi’nin (“AYM”) 18 Ocak 2024 tarihinde birden fazla kanun hükmünün Anayasa’ya aykırılığı iddiasıyla açılan iptal davasına ilişkin kararı (“AYM Kararı”) 3 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

14.05.2024

The Constitutional Court Decision on Legal Professional Privilege

The Constitutional Court issued a decision on 18 January 2024 in response to the annulment lawsuit filed against multiple statutory provisions for inconsistency with the Constitution.

25.04.2024

2023 Yılı Birleşme Devralma Görünüm Raporu Yayınlandı

Rekabet Kurumu, 5 Ocak 2024 tarihinde 2023 Yılı Birleşme ve Devralma Görünüm Raporu’nu (“Rapor”) yayımladı. Rapor, 2023 yılındaki birleşme ve devralma işlemlerinin istatistiklerini ve önceki yıllarla karşılaştırmaları sağlayarak 2023 yılında Türkiye'deki birleşme ve devralmalara ilişkin kapsamlı bir görünüm sağlamaktadır.

29.01.2024

The Mergers and Acquisitions Overview Report for 2023 has been Published

On 5 January 2024, the Turkish Competition Authority (“TCA”) published its Mergers and Acquisitions Overview Report for 2023 (“Report”) on its website. The Report includes a comprehensive overview of merger control in Turkey in 2023 by providing statistics for merger control cases that took place in 2023 as well as comparisons with previous years.

29.01.2024

Pişmanlık Yönetmeliği Güncellendi

Pişmanlık Yönetmeliği olarak da anılan Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İşbirliği Yapılmasına Dair Yönetmelik (“Yönetmelik”) üzerinde bir süredir güncelleme çalışmaları yapılmaktaydı. Önemli değişiklikler içeren Taslak Yönetmelik üzerine görüş toplama çalışmaları tamamlandıktan sonra değişiklikler içeren Yönetmelik 16 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. 2009 yılından bu yana yürürlükte olan aynı adı taşıyan düzenlemeyi (“Mülga Yönetmelik”) ilga eden Yönetmelik, kartellerin tespiti için Rekabet Kurumu ile işbirliği yapan teşebbüsler ile teşebbüs yöneticileri ve çalışanları hakkında uygulanacak para cezalarından muafiyeti ve yapılacak indirimlere ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

04.01.2024
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent