Webinar: Rekabet Kurulu'nun İş Gücü Piyasasına Yönelik Kararları: Uyum Programlarına ve Geçmişte Uzlaşan Şirketlere Yansımalar

03.08.2023
Webinar: Rekabet Kurulu'nun İş Gücü Piyasasına Yönelik Kararları: Uyum Programlarına ve Geçmişte Uzlaşan Şirketlere Yansımalar

Tarih

10 Ağustos 2023, Perşembe

14:00 - 15:15


Rekabet Kurulu, 02.08.2023 tarihinde açıkladığı kararı ile işgücü piyasasında centilmenlik anlaşmaları yaptıkları gerekçesiyle 16 şirkete toplam 151 milyon TL para cezası uyguladı. Buna karşılık 21 şirket hakkında ihlalde bulunmadıkları sonucuna ulaşıldı ve para cezası verilmedi. Bu soruşturma kapsamında daha önce 10’u aşkın şirket cezada indirim karşılığında ihlali kabul ederek, Rekabet Kurumu ile uzlaşmıştı. Halihazırda da 20’ye yakın şirket bakımından ayrı bir soruşturma devam ediyor ve soruşturma heyetinin ceza talebi bulunuyor.

Bu soruşturma ve kararların şirketlerin uyum programlarına ve geçmişte uzlaşan şirketlere yansımalarını tartışmak üzere, Özay Hukuk Bürosu 10.08.2023 Perşembe günü saat 14:00’te bir Webinar düzenliyor.


Moderatör

Gökşin KekeviÖzay Hukuk Bürosu, Rekabet Hukuku Departman Lideri


Konuşmacılar

Dr. Çiçek Ersoyİstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi

Tuğba Begüm TerziÖzay Hukuk Bürosu, Rekabet Hukuku Departmanı


Webinara katılım için [email protected] adresi üzerinden iletişime geçebilir ve dilerseniz sorularınızı etkinlik öncesinde de iletebilirsiniz.

Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent