Lawyers Talha Sazak

Talha Sazak

Talha Sazak

Gen Temizer

Practice Areas & Work Department

Banking & Finance

Capital Markets

M&A Corporate & Private Equity


Education

2018, Bilkent University, Faculty of Law, Istanbul, LL.B.


Languages

Turkish

English


Memberships

Istanbul Bar Association

2024-2028 Yılları İçin Türkiye’de Yeşil Dönüşüm Stratejileri

Avrupa Birliği’nde (“AB”), Avrupa Yeşil Mutabakatı (“AYM”) 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmak için kapsamlı bir yol haritasını temsil etmektedir. Bu girişim, politika ve uygulamalarını AB’ninkilerle uyumlu hale getirmeye çalışan Türkiye için önemli sonuçlar doğurmaktadır.

15.08.2024

Green Transformation Strategies in Türkiye 2024-2028

The European Union’s (“EU”) European Green Deal (“EGD”) is a comprehensive roadmap towards carbon neutrality by 2050. It also has significant implications for Türkiye, which seeks to align its policies and practices with the EU.

13.08.2024

Rekabet Hukuku Merceğinden Sürdürülebilirlik Uygulamaları

Sürdürülebilirlik anlaşmalarının dünya genelinde daha çok rağbet görmeye başlaması, bu anlaşmalar ve benzeri çalışmaların rekabet hukuku çerçevesinde nasıl değerlendirildiği sorusunu beraberinde getirmektedir.

02.08.2024

Sustainability Practices Through the Lens of Competition Law

Sustainability agreements have been gaining traction across the globe requiring competition law practices to provide clear, concise advice to their clients. We aim to provide an overview of how ESG processes are assessed under Turkish competition law and in other jurisdictions.

01.08.2024

Türkiye’de Karbon Piyasaları

Türkiye, iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele etmeye ve sera gazı emisyonlarını azaltmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda 2009 yılında Kyoto Portokolü’ne, 2021 tarihinde Paris İklim Anlaşması’na taraf olmuş ve akabinde 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefini açıklamıştır.

04.07.2024

Carbon Markets in Türkiye

Türkiye is attempting to combat negative impacts of climate change and reduce greenhouse gas emissions.

02.07.2024

Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi Avrupa Birliği Tarafından Kabul Edildi

Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi (“CSDDD”), belirli Avrupa Birliği (“AB”) şirketleri ve AB›de faaliyet gösteren AB dışı şirketler için geçerlidir.

02.07.2024

Corporate Sustainability Due Diligence Directive Adopted by the European Union

The Corporate Sustainability Due Diligence Directive (“CSDDD”) applies to certain European Union (“EU”) companies and non-EU companies operating in the EU. It aims to improve corporate governance by integrating human rights and environmental risk management, including those arising from value chains, and mitigation processes with corporate strategies.

01.07.2024
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent