Lawyers Ayşe Hergüner Bilgen

Ayşe Hergüner Bilgen

Ayşe Hergüner Bilgen

Hergüner Bilgen Üçer Attorney Partnership

Ayşe Hergüner Bilgen is one of Hergüner Bilgen Üçer Attorney Partnership’s founding partners and oversees Dispute Resolution and Employment & Labor practice groups. Ms. Hergüner Bilgen is one of the most well respected names in Turkish litigation, and is known for her resolute composure and ability to develop practical real-world solutions for complex disputes. Her experience spanning a term of over thirty years and her level of acquaintance with Turkish court procedures continuously proves to be a key asset during complex dispute proceedings touching upon multiple practice areas. Her experience also covers settlement proceedings occurring during and outside of court proceedings.

She represents foreign and domestic clients who are confronting a wide range of legal issues, primarily involving commercial and administrative litigation, tax litigation, bankruptcy and enforcement, family disputes, labor disputes, as well as criminal investigation and defense. Ms. Hergüner Bilgen is currently lead counsel on some of Turkey’s highest-profile commercial and administrative court cases.


Practice Areas & Work Department

Dispute Resolution

Employment & Labor

Intellectual Property

White-Collar & Investigations


Memberships

Istanbul Bar


Languages

English

Şubat 2024 İtibariyle “a.tr” Alan Adlarının “İlk Gelen İlk Alır” Prensibiyle Tahsisi Mümkün Olacak

Günümüzde internet, yalnızca bilgiye ulaşmak için değil, aynı zamanda ticari ve markasal anlamda bilinirlik elde etmeyi sağlayan bir araç haline geldi. Arama motorlarında öne çıkmak isteyenler açısından alan adları önem kazandı. İnternet Alan Adları Yönetmeliği (“Yönetmelik”) ile “a.tr” uzantılı internet alan adlarına ilişkin usul ve esaslar detaylı olarak düzenlenmiştir. Alan adı tahsisleri belgeli veya belgesiz olarak iki yöntemle yapılır.

08.02.2024

Reklam Kurulu, Markanın İzinsiz Kullanımının Reklam Hukuku Boyutunu Değerlendirdi

E-ticaretin önem kazanması ile birlikte, tanınmış markaların internet üzerinde alan adı, anahtar sözcük vb. şekillerde kullanılması suretiyle bu markalardan haksız yarar sağlamaya yönelik eylemler de artmıştır. Prensip olarak marka sahipleri, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun (“SMK”) 7. maddesi uyarınca, markalarının ticari etki yaratacak biçimde alan adı, yönlendirici kod, anahtar sözcük ya da benzeri biçimlerde kullanılması halinde, bu eylemlerin önlenmesini mahkemeden talep edebilir.

07.01.2024

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Marka İptal Yetkisine Sahip Olması Bekleniyor

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun (“SMK”) 26. maddesinde, Türk Patent ve Marka Kurumu (“TÜRKPATENT”) tarafından markanın iptaline karar verilebilecek haller düzenlenmişti. Ancak SMK, söz konusu maddenin yürürlüğe girmesini, kanunun yayım tarihinden itibaren yedi yıl sonrası olarak belirlemişti. Bu tarih 10 Ocak 2024 tarihinde doluyor.

14.12.2023

It Is Expected That the Turkish Patent and Trademark Office Will Be Authorized to Revoke Trademarks

Article 26 of the Industrial Property Code numbered 6769 (the “IPC”) regulated the circumstances in which the Turkish Patent and Trademark Office ("TÜRKPATENT") would be entitled to revoke a trademark. However, IPC postponed the entry into force of such arrangement to the seventh anniversary of the IPC’s enactment, which is set to expire as of  January 10, 2024.

14.12.2023
Load More
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent