Avrupa Veri Koruma Kurulu’ndan "Finansal Veri Erişimi ve Ödemeler Paketi" Bildirisi

31.05.2024

Avrupa Veri Koruma Kurulu (European Data Protection Board), Avrupa Komisyonu’nun geçen yaz yayımladığı PSD3, PSR1 ve FIDA Düzenleme Taslaklarına ilişkin 23 Mayıs 2024 tarihli bildirisini dün (28 Mayıs 2024) yayımladı.


Kurul, her iki taslak düzenleme bakımından kişisel veriler ekseninde dikkat edilmesi gereken hususlara ve geliştirmelere dikkat çekti.


İlgili bildiride yer alan öneri başlıkları aşağıdaki gibidir.


— PSR Taslağında yer alan işlem izleme mekanizması bağlamında kişisel verilerin kaydedilmesi ve açıklanmasına yönelik net kurallara duyulan ihtiyaç

— PSR Taslağı kapsamında Hesap Bilgisi Hizmeti Sağlayıcılarının (AISPs) ve Ödeme Başlatma Hizmeti Sağlayıcılarının (PISPs) şeffaflık ve veri minimizasyonu yükümlülükleri
— FIDA ve PSR Taslakları kapsamında ‘izin’ ve “açık rıza” terimlerinin yasal anlamı

— FIDA ve PSR Taslakları kapsamında izin panelleri için gereklilikler

— PSR Taslağı kapsamında özel kategorideki kişisel veriler

— PSR Taslağı kapsamında düzenleyici işbirliği


Bildirinin tamamına buradan ulaşılabilir.


Bu vesileyle, PSD3, PSR1 ve FIDA taslak düzenlemelerine ilişkin geçen yaz yayımladığımız bilgi notunu bir kez daha dikkatinize sunarız.

This website is available “as is. Turkish Law Blog is not responsible for any actions (or lack thereof) taken as a result of relying on or in any way using information contained in this website, and in no event shall they be liable for any loss or damages.

The content and materials published on this website are provided for informational purposes only and should not be used as a legal opinion in any way. This website and the information contained are not intended to establish an attorney-client relationship.
th
Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent